Yoghurt Mayonaise Maken
Mayonaise is weliswaar één van de meeste gebruikte sauzen, het staat, en dat komt natuurlijk door de gebruikte ingrediënten, bekend als een erg zware saus, en als een dikmaker.
Minder zwaar, en dus minder dikmakend maken, is gelukkig erg simpel, hoewel de smaak dan wel enigzins anders wordt.
Dat kan overigens niet door andere ingrediënten te gebruiken, want dan zou het geen mayonaise meer zijn, maar wel door een toevoeging.
De toevoeging die daar het meest geschikt voor is, is yoghurt. Daarbij kan je in principe elke soort yoghurt gebruiken, maar de Nederlandse yogurt is vaak erg dun, waardoor na toevoeging van de yoghurt, de mayonaise ook dunner wordt.
Zelf gebruiken we daar graag een andere en dikkere yoghurt voor, zoals bijvoorbeeld Bulgarse of Griekse yoghurt.
Yoghurt mayonaise maken
Lekker fris en niet zo vet.
Ingrediënten
- 4 Eetlepels Mayonaise
- 4 Eetlepels Yoghurt
- 2 Eetlepels Koud water
- 2 Eetlepels Goede olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Meng water, mayonaise en yoghurt goed door elkaar, eventueel met zout en peper naar smaak.
Giet de olijfolie over het mengsel, niet doorroeren, en de yoghurt mayonaise in de koelkast plaatsen.
Ook deze yoghurt mayonaise kan je nog specialer maken. Het meest gebruikt zijn daarbij de toevoeging van fijngehakte bieslook, of fijngehakte munt, waardoor de yoghurt mayonaise nog frisser wordt.
Vooral yoghurt mayonaise met fijngehakte munt, wordt vooral in de zomermaanden veel gebruikt, bijvoorbeeld als dressing in salades, en geeft een dergelijke salade een Perzisch of Iraans smaakje.
Maar, deze variatie smaakt ook erg lekker bij diverse vleessoorten, zoals bijvoorbeeld bij de BBQ.